PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 WITAMY WIOSNĘ
ŚNIADANIE: Stół szwedzki wiosenny ( chleb zwykły, chleb tygrysi z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, sałata bianco ), herbata z miodem i cytryną (1,7,9)
OBIAD: Zupa wiosenna z ziemniakami. Kolorowy makaron z twarogiem, masłem i cukrem, kompot wieloowocowy
(1,7,9) deser : Sok bananowo/kiwi
PODWIECZOREK: Bułka kanapkowa z masłem i pomidorem, kabanosy, kawa inka z mlekiem (1,7,9)
WTOREK 21.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb zwykły, chleb bursztyn z masłem, polędwicą sopocką i kiełkami, kawa zbożowa z mlekiem (1,7,9)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z gwiazdkami i śmietaną. Pieczeń z indyka, ziemniaki, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy, deser : Jabłka
PODWIECZOREK: Deser na jogurcie naturalnym z polewą truskawkową, wafelkowy wachlarzyk (1,7)
ŚRODA 22.03.2023 DZIEŃ WODY
ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe z mlekiem, chleb z żurawina i masłem (1,7)
OBIAD: Zupa koperkowa zabielana. Gulasz z szynki wp, kasza jęczmienna, sałatka z ogórków kiszonych z cebulką czerwoną, kompot wieloowocowy (1,7,9) deser : Woda z sokiem z pomarańczy, chrupki kukurydziane
PODWIECZOREK: Bułka zwykła z masłem, serem żółtym i sałata masłową, herbata miętowa z miodem i cytryną (1,7)
CZWARTEK 23.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb zwykły, chleb bursztyn z masłem i dżemem z owoców leśnych, kawa inka z mlekiem (1,7)
OBIAD: Zupa ryżowa z warzywami. Filet rybny z miruny panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z
jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,3,4,9) deser : Paluszki z młodej marchewki
PODWIECZOREK:Chleb zwykły, chleb tygrysi z masłem i pasta z szynki ze szczypiorkiem, herbata z miodem i
cytryną (1,3,7,9)
PIĄTEK 24.03.2023 DZIEŃ GOFRA
ŚNIADANIE: Chleb zwykły, chleb tygrysi z masłem i jajecznicą ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7)
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany. Pierogi z twarogiem polane masłem z cebulką, kompot wieloowocowy (1,7,9) deser : Banan
PODWIECZOREK: Gofry z cukrem pudrem, herbata owocowa (1,3,7)
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD NAS JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.